Info om examinationen av studioövningarna i Maple TA:

Uppgifterna görs i en web-baserad miljö kallad MapleTA och nås från kursaktiviteten för MVE470 i Ping Pong. Kom ihåg att denna examination är individuell och påkommet fusk kommer anmälas.

När du löst en uppgift i Matlab och skrivit in ditt svar (eller gjort dina val) så rättar du den genom klicka på 'Verify'. Vissa uppgfiter består av flera deluppgifter och i så fall får du upp följdfrågor efter att du klickat på 'Verify'. Fortsätt tills inga fler följdfrågor dyker upp. Därefter klickar du på 'Submit Assignment' och får då upp korrekta svar på alla delfrågor. Om alla delfrågorna blivit rätt så är det bara att fortsätta med nästa uppgift (som alltså väljs via kursaktviviteten i Ping pong).

Om du får fel svar på en uppgift eller deluppgift så får du göra om hela uppgiften och får då nästa gång upp en ny uppgift av liknande typ som tidigare. Du har 5 försök på varje uppgift under den vecka den finns tillgänglig via kursaktiviteten i Ping Pong. Om du får fel på en delfråga får du ibland ytterligare 4 försök på dig att få delfrågan rätt (utan att behöva göra om de tidigare delfrågorna). Om du gör 5 felaktiga försök på en sådan delfråga så kommer du dock behöva göra om uppgiften.

Om du inte lyckats bli godkänd på alla uppgifter till en viss studioövning innan de stängs så får du redovisa studioövningen vid ett uppsamlingstillfälle i sista läsveckan på kursen. Vid detta redovisningstillfälle kommer det dels krävas en komplett och korrekt m-fil med lösningar på alla uppgifter som finns i materialet för den studioövning som skall redovisas. Dessutom krävs att du klart och tydligt redovisar allt ditt arbete muntligt för handledaren vid uppsamlingstillfället. Det är du som aktivit skall presentera dina lösningar på ett bra sätt och alltså inte handledaren som skall behöva driva redovisningen framåt.  

Om du vill logga ut innan du är klar med en uppgift så går det bra om du först klickar på QUIT & SAVE. Nästa gång du loggar in har du kvar ditt exemplar av uppgiften så som du sist lämnade det. Högst uppe till höger kan du också se den tid du har kvar. 

Hur skriver man in svar i Maple TA? Generellt kan man säga att man ska skriva som man gör på en miniräknare. Tänk på följande: .