ALA C, 2006-07, vecka 2

 

[Kurssidan, vecka 1 vecka 2

Föreläsningar

Måndag: Kapitel 5-7 i Lay.
Torsdag: Kapitel 5-7 i Lay
Anledningen till att jag inte är mer precis än så här är att jag får vandra runt i kapitlen för att hitta en (för mig) sammanhängande story. Ibland måste jag tillochmed vandra ut ur boken för att få till det. Jag hoppas att ni hänger med i detta. Jag kommer att sammanfatta vad som ingår mera i detalj.
Vad gäller övningspassen så är det mycket glädjande att det är fullt i salarna. Jag hoppas att alla får plats. Det är dessutom viktigt att vara med om övningarna så man ser att alla har samma börda och att man lär sig alla myter om egenvärden.
Studiopassen har en mycket viktig roll också. Vi har många viktiga och roliga moment i ALA C och en del av dessa gås igenom just i studio-övningarna. Tentan kan med andro ord komma att ha inslag från aktiviteterna i studion.

Övningar (uppdateras)

Förslag på övningar Lay:
5.2: 1, 3, 4, 9, 11 (kolla gärna med matlab's [P,D]=eig(A))
5.3: 7-10, 13-16
5.5: 1, 3, 5
5.7: 1, 3, 5, 9, 11, 13

Studio

Första studioövningen är kopplad till egenvärdesmetoden för lösning av linjära dynamiska system. Den andra handlar om minsta-kvadrat metoden för lösning av överbestämda system av ekvationer. Den är ytterligare en tillämpning av projektion.
Studio 2a: Dynamiska system
Studio 2b: Minsta kvadratmetoden
Editor: Nils Svanstedt Last modified: Thu Jan 25, 2007