Licentiatexamen
vid Matematiska vetenskaper, Chalmers tekniska högskola

Nedan beskrivs de olika moment som ingår i administrationen av licentiatexamen. Momenten har anpassats till Matematiska vetenskapers verksamhet, men har sin utgångspunkt i Chalmers centrala anvisningar som finns beskrivna i Studiehandbok för forskarstuderande.

Licentiatexamen ska ske inom terminstid, 25 augusti-21 december eller 9 januari-12 juni och under normal arbetstid. Prefekten kan i undantagsfall medge att seminariet får hållas på annan tid. Tidpunkten för licentiatpresentationen är styrande för resterande moment. Hänsyn ska tas till huruvida andra licentiatpresentationer eller doktorsdisputationer är inbokade vid Matematiska vetenskaper.

1. Tryckning Senast sex veckor före seminarium
2. Anmälan och beslut Senast fyra veckor före seminarium
3. Distribuering  Senast tre veckor före seminarium
4. Examensbevis Inom en vecka efter att uppsatsen är godkänd och kurserna klara


1. Tryckning

Senast sex veckor före seminariet ska uppsatsen lämnas för tryckning till vårt vaktmästeri.

Uppgifter om utseende på manuskriptet, se Studiehandbok för forskarstuderande.
Chalmersdoktorander på Matematiska vetenskaper ska använda sig av det material som är framtaget för enheter som är gemensamma med Göteborgs universitet. Om du använder dig av de exempel som finns på Chalmers centrala sidor, tänk på att lägga till "and Göteborg University" efter "Chalmers University of Technology". Samtidigt trycks presentationsblad (med referat på baksidan). Omslag finns på MV:s vaktmästeri.

Licentiatuppsatser som ingår i rapportserie skall ha rapportnummer och ISBN- eller ISSN-nummer (kontakta Setta Aspström).


2. Anmälan och beslut

Senast fyra veckor före seminariet ska respondenten (doktoranden) anmäla hos institutionens prefekt (Bo Johansson) att hon/han önskar redovisa en licentiatuppsats vid ett seminarium och föreslå tidpunkt för seminariet. E-posta även forskarutbildningsansvarig (Anita Creson) för kännedom. Doktoranden bokar själv lokal för seminariet.

Examinator ska samtidigt lämna förslag på diskussionsinledare, med angivande av titel och e-postadress.

-------------------------------------------------------------------

EXEMPEL PÅ BREV FRÅN DOKTORANDEN

Till Matematiska vetenskaper
Chalmers tekniska högskola
och Göteborgs universitet


För att avlägga filosofie/teknologie licentiatexamen i ämne vid Chalmers tekniska högskola har jag skrivit en uppsats med titeln titel och kommer därför att hålla ett seminarium datum kl klockslag i sal lokal.

Handledare är NN, biträdande handledare är NN och examinator är NN.

Med vänlig hälsning

NN


3. Distribuering

Senast tre veckor före seminariet ska uppsatsen lämnas/sändas till

Chalmers huvudbibliotek
Diskussionsinledare
Matematiska vetenskapers bibliotek
Setta Aspström (arkivexemplar)
Institutioner vid övriga högskolor med verksamhet inom avhandlingens ämnesområde. En lista med adresser över tänkbara högskolor finns här. Kursiv text anger att matematik och matematisk statistik finns på olika avdelningar (där matematisk statistik inte finns har annan statistikavdelning angivits).
1 ex
1 ex
2 ex
1 ex
1 ex vardera
Kungliga biblioteket, FRISVAR, Pliktexemplar, 110 05 Stockholm 1 ex
Lunds universitetsbibliotek, FRISVAR, Pliktexemplar, 228 20 Lund 1 ex 
Övriga intresserade (i samråd med examinator)
Prefekt och proprefekt 
1 ex vardera
1 ex vardera 

Doktoranden sänder presentationsbladet i pdf-format till externa ledamöter i institutionsrådet. Anita Creson meddelar övriga berörda personer och institutioner. Avhandlingen i sin helhet skickas i pdf-format till Setta Aspström för utläggning på webben (via preprint-systemet).


4. Examensbevis

Doktoranden måste ta ut sin examen, även om licentiatexamen är ett steg på vägen mot doktorsexamen. Ansök om examensbevis hos Ulla Wahlberg Mellbratt, Avdelningen för studieadministration, inom en vecka efter det att examensfordringarna är uppfyllda (dvs uppsatsen är godkänd och kurserna klara). Följande handlingar bifogas



Ansvarig för sidan: Anita Creson
Senast uppdaterad: 28 november 2005
Till doktorandsidan