Bokprojekt MVE235 Matematisk orientering

Någon obligatorisk kurslitteratur föreligger inte på denna kurs. Istället förväntas var och en välja en bok från nedanstående lista om 20 titlar, och muntligt redovisa denna inför en grupp kurskamrater i läsvecka 7.

Redovisningen skall

Viktig deadline: Senast måndagen den 3 november behöver jag (OH) veta vilken bok som valts; meddela mig helst via epost. Inte fler än fyra studenter kan välja samma bok, så om fem eller fler skulle råka göra det låter jag några av dem göra om sitt val. ''Först till kvarn''-principen gäller här.

Därefter delar jag upp kursdeltagarna i åtta redovisningsgrupper, med ambitionen att skapa största möjliga spännvidd och variation i avhandlade ämnen inom varje grupp.

Bok att läsa och redovisa väljs från följande lista. De flesta kan beställas via nätbokhandlar. Ett bra redskap för att hitta lägsta möjliga pris är bokfynd.nu.

(Någon kanske finner sig redan ha läst en eller annan titel på listan, och känner sig frestad att som arbetsbesparande åtgärd välja en av dem. Jag rekommenderar inte ett sådant förfarande. Tag chansen att läsa något nytt!)